arrow_drop_up arrow_drop_down
Anders leren
15 juli 2020 

Anders leren

Leren doe je op je eigen manier

Als enorme autodidact heb ik met vallen en opstaan ontdekt dat ik op een heel andere wijze leer. En ontwikkel.de nieuwe leerweg Ik heb veel meer geleerd van mijn:

  • levenservaringen,
  • talenten als analyseren en reflectie,
  • het verlangen te begrijpen en
  • het gewoon gaan doen,

dan van welke opleiding ook. In de tijd dat ik opgroeide was hier nog geen oog voor. Daarom heb ik altijd heel erg mijn best gedaan om binnen het systeem te functioneren, maar dat gaf zoals je begrijpt de nodige problemen.

Dichtklappen

Binnen de traditionele scholing ervaarde ik een bepaalde druk, een spanning, waar ik moeite mee had. Ik klapte regelmatig dicht en dit kreeg de stempel faalangst. Daar kreeg ik toen ademtherapie voor en dat hielp gelukkig wel. In die tijd zat ik op de Havo.

Het ligt aan mij

Zo heb ik lange tijd gedacht dat het aan mij lag. Dat er iets mis was met mij, want binnen mijn omgeving leek ik de enige te zijn die moeite had met bepaalde werkwijzen. Pas jaren later ontdekte ik dat ik door mijn beelddenken en hooggevoeligheid verschillende ‘klachten’ had.

Zelf opleiding opzetten

Toen ik in 2006 gevraagd werd een opleiding op te zetten, zei ik JA, maar dan wel anders. Anders leren, op een prettige manier van jezelf ontwikkelen, voorbij stress. En vooral: niet uit het hoofd leren. Nee, echt iets doorleven, begrijpen met heel je wezen. Dan krijgt het namelijk echtheid, zodat het voorbij ‘het kunstje’ gaat en niet gebaseerd is op aannames. Het komt vanuit een groter bewustzijn. Zo wordt hetgeen je geleerd het gedragen, vanuit het diepst van je wezen.

Dynamiek

Prachtig vind ik het, de theorie als een dynamisch, levend iets te gaan zien, zodat het een middel is om de praktijk te doorgronden. En vice versa: de praktijk als een manier om de theorie te begrijpen. De uitwisseling tussen zelf ervaren en zelf toepassen vanuit een nieuwsgierige, onderzoekende, ontvankelijke houding levert een dieper begrip op. Om op deze manier een dieper begrip van jezelf, van de mensen om je heen, van de leerstof en van de hele wereld te krijgen.

Pionieren

En zo was ik in 2006 de eerste die met een nieuwe opleiding kwam, die ook echt totaal anders is dan de traditionele westerse wijze van educatie. Dit heb ik regelmatig te horen gekregen van m’n studenten. Hierin mocht ik pionierswerk verrichten. En nu, anno 2020, veranderen leerstijlen en heb ik gezien dat er meer mogelijk wordt voor ons beelddenkers en HSP’ers, Healers en kinderen van de nieuwe tijd.

Ben jij:

  • ook iemand die ook anders leert?
  • iemand die faalangst kan ervaren als het gaat om examens?
  • de persoon die graag verder kijkt dan ‘zo is het’?

Jij bent een moedig mens!

Dan ben jij ook één van die moedige mensen die durft voorbij de standaard hokjes-theorie te kijken. Je kijkt voorbij hoe het jou geleerd wordt en voorbij hoe het hoort. Je neemt niets aan voor waar en je voelt of het resoneert met jou, waarmee je zelf op onderzoek uitgaat.

Dit is jouw leerweg. Dit is mijn leerweg. Onze leerweg. En zo zijn alle opleidingen en healings die ik geef opgezet. Offline en online.

Tot gauw, Liefs en Lefs, Claudia Heijdel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Wat anderen over mij zeggen: "ontwapenend, spontaan, inspirerend, verrassend, intuïtief, zorgvuldig, HSP, gekkie, gepassioneerd." Mijn motto: Delen = Helen. Sinds 2006 leid ik coaches, therapeuten en docenten op om met magie les te geven. Ik raak bij hen het verborgen potentieel aan. Ik weet precies wat ervoor nodig is om de zelfhelende krachten bij deelnemers en cliënten te activeren en ervoor te zorgen dat je roeping, waar je met hart en ziel handen en voeten aan geeft, niet alleen tijd en geld kost, maar ook heerlijk gaat stromen, zodat jij in het “glow in the flow” veld komt.
Reactie plaatsen