Eerste hulp bij informatieovervloed
2 mei 2020 

Eerste hulp bij informatieovervloed

Eerste hulp bij informatieovervloed is iets dat iedereen in deze moderne tijd wel kan gebruiken. Zeker nu het Corona virus de wereld plat heeft gelegd.

Houd het hoofd koel en je Hara (onderbuikgevoel) warm

Wat gebeurt er veel in onze samenleving omtrent het Corona virus. En wat een overstelping aan berichten. Ik vraag me af wat het met jou doet. Voel je angst of boosheid? En hoe reageer je? Zoek je tegenberichten op? Er komen veel zinvolle en niet zinvolle, beangstigende en geruststellende berichten voorbij. Eerste hulp bij informatieovervloed betekent vooral dat je dicht bij jezelf leert blijven. Maar hoe doe je dat?

Dit is mijn verhaal.

Zondagavond heb ik al mijn yogalessen afgezegd. Iets wat ik al wist dat ik zou doen, maar dat aanvankelijk als een vallen voelde. Daar kwam ik zondagavond pas achter. Het voelde als een strijd, als een oorlog. Angst om me over te geven aan de gebeurtenissen en het wantrouwen naar de instanties was in mijn geval de onderliggende oorzaak.

Aan de ene kant worden we overspoeld met maatregelen om de snelle verspreiding van dit virus te voorkomen en aan de andere kant is er een informatiestroom die ons wil laten geloven dat het allemaal wel meevalt. In deze stroom wordt gezegd dat het corona virus een uitvinding van de mensen is om ons af te leiden van het werkelijke probleem in de samenleving. Hoe je het ook wendt of keert, beiden wekken angst op en angst haalt ons gemakkelijk uit de kracht van liefde. En juist die onvoorwaardelijke liefde van geven en ontvangen is wat we nu zo hard nodig hebben. De frequentie van de energie van Liefde is hoog. Deze kracht zet ons zelfhelend vermogen aan en houdt ons gezond, zowel verstandelijk als lichamelijk. De essentie van ons zijn hier op aarde is vanuit deze kracht te leven: van overleven naar volwaardig leven.

Eerste hulp bij informatieovervloed

Stap 1 Bij jezelf blijven

Aldus kwam ik erachter dat ik uit die frequentie van liefde was geraakt. En dat er maar één weg terug was: opnieuw bewust verbinden met mijn zijns-as, mijn Hara-lijn. Zodat ik weer de liefde en dankbaarheid kan voelen en kan voelen wat nu op dit moment ècht belangrijk is.

Allereerst heb ik voor mijzelf erkend dat ik het niet weet.

Ik weet niet wat waar is, wie gelijk heeft en wat de oplossing is voor ons probleem.

Als ik zo de berichten beluister, dan weet eigenlijk niemand dit echt. Velen spreken elkaar tegen. Er zijn ook groepen die mensen pretenderen het te precies te weten. Ik voor mij weet het niet. En dat is prima zo. Dat brengt me weer met beide benen op de aarde. Het schept ruimte om te zien wat er voor mij echt is. Ik weet alleen wat in mij leeft. De waarheid in mijzelf.

Door alle media was ik buiten mijzelf gebracht. Ik creëerde een nieuwe waarheid die ik ging geloven vanuit mijn hoofd. Mijn gedachten creëerden emoties en deze energie zette iets in het universum in werking dat dan bewaarheid werd. Om deze nieuwe waarheid te geloven verliet ik mijn Hara-bewustzijn (zielen bewustzijn). Want daar, in mijn basis, de zetel van mijn ziel, weet ik precies wat mij te doen staat. Ik verloor de verbinding met mezelf met als gevolg de genadeslag. Daar bovenop zocht ik naar tegenberichten in de media die het, ogenschijnlijk, minder erg maken, maar ik bleef mijn angst voeden, ook hiermee. Al dat je aandacht geeft, groeit. En ik gaf al mijn aandacht aan angst. Gaat dat jou net zo? Of voedt dit je boosheid?

Stap 2 Ombuigen

Ken je dat? De navigatie zegt ‘keer om alstublieft’. Zo kun je de oefening ombuigen goed gebruiken als eerste hulp bij informatieovervloed. Dit is wat ik deed:

Ik maakte mijn hoofd leeg en liet mijn aandacht afdalen naar mijn hart en vervolgens naar mijn basis, m’n onderbuik, de Hara. Hiermee voed ik mijn gevoel van liefde en dankbaarheid. Zo ben ik de natuur ingegaan. Al wandelend, daar waar alles volmaakt is. Dit is mijn manier om de stilte terug in mezelf te vinden. Met bewuste meridiaan-oefeningen laat ik de levensenergie weer door mijn lijf stromen, zodat ik de rust, de liefde en dankbaarheid tot in het diepst van m’n vezels voel. Ik kom weer thuis bij mezelf, bij datgene wat echt belangrijk is. Er gaat een nieuwe wereld voor mij open.

Hoe je in liefde leeft in plaats van angst en woede voedt

Eerste hulp bij informatieovervloed vraagt je om een stress release oefening te doen. Want als je je angst voedt, ervaar je alleen maar meer stress. En dat is het laatste dat je nodig hebt, vooral als er een virus rond waait. Want dat verzwakt je immuunsysteem nog eens extra. Dus… heb je nu iets belangrijks te doen: in de liefdesfrequentie blijven. Dat betekent bewust verbinden met je zijns-as, je Hara-lijn. Hierdoor ben je weer volledig aanwezig in jezelf, zodat je kunt doen waarvoor je op aarde gekomen bent. In je eigen pure waarheid en wijsheid gaan staan betekent onvoorwaardelijk liefdevol zijn naar jezelf en de ander. Zo kun je deze helende kracht verspreiden. Gelukkig heb ik, als Do-In Yoga docent, heel veel tools om weer terug bij mijzelf te komen, in mijn Hara-lijn, mijn zijns-as, want niets menselijker dan af en toe jezelf in een situatie te verliezen. Het gaat er niet om dit te voorkomen, want angst en woede horen ook bij het leven. Het gaat erom dat je weet wat er gebeurt en hoe je jezelf weer kunt herpakken.

Stap 3 Stress release en genieten

Ze herinnerde wie ze was en het spel veranderde. – Lala Deliah

Stress release oefeningen zijn een fantastisch middel als eerste hulp bij informatieovervloed. En Do-In Yoga zit hier boordevol mee. Daarom willen jou niet zonder Do-In Yoga laten zitten :-). Claudia heeft een speciale les opgenomen voor je, afgestemd op dichtbij jezelf blijven in deze veranderende wereld. En je krijgt deze les cadeau! 

In ruim een half uurtje Do-In Yoga bevrijd je jezelf van stress en bekrachtig je jouw eigen-wijsheid. Een fijne les die je het Yang en het Yin verenigt. Heerlijk voor jou als je een begeleide self-practice wilt doen: de Do-In Yoga Zen Power les. Je komt meteen mentaal helemaal tot rust. De les is binnen de TaoFlow Community gratis te volgen. Je kunt hier een gratis account aanmaken en na het inloggen vind je de les en de free course.

Zelf heb ik een Duitstalige les opgenomen in mijn Dojo in Hierland. Deze vind je ook op binnen de TaoFlow community, bij de gratis Duitse les. Do-In Yoga voor meer vertrouwen. Deze is fijn om mee te doen als je weer terug in je eigen vertrouwen wilt komen. Je hebt hiervoor een matje nodig en een heerlijke warme deken. Eventueel een stoel en een meditatiekussen. Je geliefden en andere huisgenoten zijn van harte welkom ook.

Wil je vaker deelnemen aan een online les? Neem dan het TaoFlow Explorer jaar.

Bonus Tip

Als je een Hoog Sensitief Persoon bent, heb je waarschijnlijk eerder last van informatieovervloed. In het Blog ‘Hoog sensitiviteit: van klacht naar kracht‘ geeft Claudia Heijdel je een complete Do-In Yoga oefenserie.

Wil je meer over ons team weten en wat wij doen? Kijk dan even op de over ons pagina.

Over de schrijver
Do-In Yoga is voor mij een levenswijze. Met Do-In Yoga heb ik alle tools voor een gezond en vervuld leven èn voor mijn spirituele transformatieve pad. Het is niet zomaar een bewegingsleer. Ja, je beweegt en wordt bewogen. Dat is Do-In Yoga. In 2010 ben ik begonnen met de Do-In Yoga Practitioner opleiding. Ik wilde niet eens Do-In Yoga docent worden. Toch ben ik dat nu vanuit hart en nieren. Want Do-In Yoga heeft mijn leven ten positieve veranderd. Het is voor mij een helende weg naar mijzelf. Vanuit een Burn-out en leven naar de maatschappelijk opgelegde standaarden ben ik naar een leven vanuit mijn eigen wijsheid en innerlijke kracht gegroeid. Ik heb geleerd dat mijn dromen waar kunnen worden door te vertrouwen op mijzelf en het leven, door in de flow te leven en niets te forceren door aandacht te schenken aan dat wat in mij leeft en door dicht bij mijn natuur te blijven. Aan dit alles ligt dat wat ik geleerd heb en nog steeds leer door het beoefenen van Do-In Yoga. Mijn leven is nu vervuld en zoveel relaxter. In al die jaren dat ik les geef vind ik veel vervulling bij het zien van de resultaten die mijn deelnemers behalen met hun wekelijkse les. Er zijn mensen bij die, net als ik, hun leven een 360 graden wending hebben gegeven. Een gelukkige wending uiteraard. Voor de meeste deelnemers is hun Do-In Yogales de basis van hun healingsproces. Of ze nu met lichamelijke klachten of psychische klachten kampen. Ik verheug me erop dat ik daarom deze leer verder kan geven aan mensen die het op hun beurt weer verspreiden. Do-In Yoga is zo'n plezierige manier om aan jezelf te werken, je zelf helende vermogens aan te boren. En het is zo simpel. Ik woon in Duitsland en hier heeft het zich via via verspreidt hoe fijn het is om Do-In Yoga te beoefenen. Er is ook hier veel behoefte hier aan Do-In Yoga en veel van mijn klanten vertelden mij na hun eerste les dat ze naar zoiets gezocht hebben en blij zijn Do-In Yoga gevonden te hebben. Hoe fijn zou het zijn als er meer Do-In Yogadocenten komen in Duitsland voor alle mensen die nu geen plekje hebben in mijn lessen. Ik ben een sensitief persoon en kan gemakkelijk inzoomen op de behoeften van anderen. Nu gelukkig zonder dat dit ten koste gaat van mijzelf! Dat heb ik geleerd door het beoefenen van Do-In Yoga. Vooral de gevoeligen onder ons zie ik dan ook opleven tijdens mijn lessen. Sterker worden en meer verbonden met hun intuïtie. Wat was het fijn om te ontdekken dat mijn zachtheid een plekje kreeg. Een zachte kracht zoals van water die toch bergen kan verzetten. Ik heb geleerd om haar in te zetten. In mijn lessen ligt het accent extra op werken aan onze basis; het versterken van onze Hara, levenskrachten, zijnskrachten, innerlijke krachten. Yin en Yang wissel ik graag af. Afgestemd ook op de behoeften van de deelnemers. In deze tijd merk ik dat er extra behoefte is aan de ontspannende yin beoefening. Mijn klanten zijn mensen die hun sensitiviteit hebben ontkent. Zij wisten, net als ik tien jaar geleden, niet om zichzelf staande te houden met hun mooie kracht. Doordat ze in mijn lessen dichter bij zichzelf komen schept dat ruimte voor hun ware natuur. Die natuur laat ik graag weerspiegelen in de natuur om ons heen. Mijn diepe weten zegt dat we onderdeel zijn van de natuur, en dat wanneer we de natuurwetten negeren, niet alleen de omringende natuur uit balans brengen, maar ook ons Zelf. Diep verbonden met mezelf, met mijn ware natuur, heb ik mijn dromen waar gemaakt. Mijn landelijke woonplek, mijn beroep als Do-In Yoga docent en zelfs opleider, mijn dagindeling, alles is een creatie van mijn Zelf. De natuur om mij heen, mijn werk als Do-In Yoga docent, mijn omgeving, ik geniet er iedere dag van. Ik geef de Do-In Yoga Practitioner opleiding graag, zodat ik deze mooie bewegingsleer kan verspreiden. Omdat ik in Duitsland woon en daar heel veel behoefte aan transcendentie voel ik dat ik deze leer hier mag verspreiden. Omdat het een leer is los van dogma en meesters. Alleen jij bent je eigen meester als onderdeel van de natuur.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down