arrow_drop_up arrow_drop_down
11 juli 2020 

Onderbuik Ondernemen

Onderbuik Ondernemen is lef hebben

Raar

Onderbuik ondernemen betekent dat je durft en kunt vertrouwen op je onderbuikgevoel. Op ingevingen die ‘uit het niets’ lijken te komen. In het Engels zeggen ze Gut-Feeling. Dat betekent dat je er lef voor nodig hebt: ‘it takes guts’ zoals ze in het Engels zeggen. Nu weet ik van mezelf dat ik een echte onderbuik ondernemer ben. Dat komt door de beoefening en ontwikkeling van Do-In Yoga. Maar lang geleden was ik bang, ondanks mijn succes. Ik was bang omdat ik de dingen anders deed. Gebaande paden waren niet voor mij weggelegd, hoe ik ook mijn best deed. Je begrijpt, ik kreeg veel kritiek, maar ik kon het niet anders. Lange tijd heb ik me raar gevoeld, als een vreemde eend in de bijt.

Ik schaamde me voor de wijze waarop ik het deed.

Inzicht

Al sinds 2002 onderneem ik, en pas sinds 2018 ben ik me op een veel dieper niveau gaan beseffen dat ik van nature een Onderbuik Ondernemer ben. En dat die rariteit eigenlijk mijn talent is. Het talent om te vertrouwen op de subtiele ingevingen die ik krijg. Diep van binnen te weten. Coherent te werken vanuit intentie, focus, intuïtie én analyseren. Ja, ook het intellect doet mee. Vol compassie en in verbinding met mijn roeping, mijn missie, mijn hart, onderbuikgevoel en hoofd geef ik met plezier handen en voeten aan het ondernemerschap.

Lef

Ja, er is LEF voor nodig. Je moet je durven openen voor je creatieve geest en je fantasie. Je moet durven kijken naar de ruimtes tussen de dingen die je normaal ziet. Dan gaan er deuren open. Komen vanuit onverwachte hoek ineens de mensen op je pad bij wie je je thuis voelt. Samen reis je verder. Zolang het de bedoeling is. Vrij in de verbinding en verbonden door vrijheid. Daarom opende ik 2020 met het Gut-Feeling Business Event. Dit event was een boost voor je persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, vooral als ZZP’er. Dit event is opgevolgd met het uitgebreide (online) Onderbuik Ondernemen programma.

Wat Do-In Yoga te maken heeft met Onderbuik Ondernemen?

Simpel: met Do-In Yoga ga je verbinden met jezelf, in alle lagen. Je intellect, je invoelend vermogen en je innerlijk weten, oftewel: je gut feeling. Dat gebeurt door de verbinding van hoofd, hart en Hara. Hara? Ja! Dat is Japans voor je onderbuikgevoel, je gut feeling.

Hoofdzaken

‘Knowledge business of the Head’

Het hoofd DENKT. Dit is een kwaliteit als je het denken leert beheersen, je bewust bent van hoe het systeem werkt. En voorbij je bewuste denken durft te kijken. Door je aandacht te verplaatsen naar het midden van je hoofd. Zo kun je in verbinding komen met je intellect en het quantum bewustzijn.

Heartfelt

‘Sensitivity business of the Heart’

Het hart VERLANGT. Dit is een prachtig instrument om te voelen wat je passie is, waar je blij van wordt en energie van krijgt. En waar niet van. Met het invoelend vermogen van je hart kun je liefhebben en voorbij het oordeel kijken. Je hebt meesterschap nodig over de wijze waarop je de energie van je verlangens en kwetsuren kunt benutten. Dan kan het hart als energetische verbinder spirit en manifestatie optimaal samen laten werken.

Onderbuik

‘Corebusiness of the Hara (gut feeling)’

De Hara WIJST JE DE WEG. De Hara omvat het buikgebied, de bekkenbodem, de onderrug en de heupen. Het complete onderbuikgevoel. Als je hier met je aandacht naartoe kunt reizen en ademen, ontdek je niet alleen het kompas van je ziel, maar ook je manifestatiekracht. Hier is de plek waar je nieuwe ideeën uitbroedt en op de wereld zet, lanceert. De geboortes van je levenswerken.

Uitlijning

Als alledrie bovenstaande gebieden hun eigen taken kunnen en mogen uitvoeren en coherent met elkaar samenwerken, krijg je een succesvol Gut Feeling bedrijf! Verdieping in de krachten die je met Do-In Yoga leert gebruiken, zijn het dus zeker waard om je eigen bedrijf tot bloei te laten komen. In iedere ‘kamer’ kun je nieuwe dingen leren en ontdekken: de ‘kamers’ van het hoofd, het hart en de Hara.

Super simpel Onderbuik Ondernemen: zo doe je het

Zit je ergens vast in het starten van je eigen praktijk? Of het draaien van je yogastudio? Weet je even niet meer hoe je aan nieuwe cliënten, deelnemers of leden moet komen? Stop met alles wat je doet en neem dan eens even pauze. Adem en sluit je ogen. Geef jezelf toestemming om te ontspannen. En leg dan je probleem in de vorm van een vraag voor aan je hoofd, je hart en je Hara.

Je ontvangt 3 antwoorden. Goede kans dat ze verschillend zijn. En elkaar misschien wel tegenspreken. Schrijf ze op. Lees ze terug. Voel wat het met je doet.

  1. Wat zijn de verschillen in de drie antwoorden?
  2. Wat is de rode draad in de drie antwoorden?
  3. Waar komen de antwoorden vandaan? Vanuit een bepaald gevoel van faalangst, een verlangen, een overtuiging (die je misschien stiekem nog ergens had zitten maar niet (meer) wist)?

Doorbraak

Ik garandeer je: als je echt voor deze oefening gaat zitten, maak je de doorbraak die je nodig hebt voor je volgende stap. Wil je hier meer support bij?

Bekijk hier of het Onderbuik Ondernemen programma iets is voor jou.

 

Over de schrijver
Ik geloof dat het mogelijk is om je illusies te doorbreken, zoals de quote van Paule Coelho het zo mooi verwoord: “The Warrior of the Light is a believer. Because he believes in miracles, miracles begin to happen. Because he is sure that his thoughts can change his life, his life begins to change. Because he is certain that he will find love, love appears.” ― Paulo Coelho, Warrior of the Light Mijn verlangen naar bevrijding van al dat me beperkt om volledig in m'n zielskracht en pure potentie te gaan staan heeft me bewogen dit te bewijzen. Nu ben ik het bewijs dat het kan. Ik leef het. In het dagelijks leven hebben we geleerd hoe het hoort en hoe het niet hoort. Hierdoor denk je dat je iets niet kunt. Bijvoorbeeld omdat je er de opleiding (nog) niet voor gevolgd hebt, of de werkervaring ontbreekt. Maar als je nooit begint, nooit de eerste stap niet zet, dan zal het ook altijd zo blijven. Op enig moment 'moet' je gewoon denken 'dikke vinger' ik ga het gewoon doen. Ik volg m'n hart, gedragen door de bedoeling vanuit m'n zielskracht. Ik dacht: 'feel the fear and do it anyway'. Dit was het grote keerpunt in m'n leven en zo is Do-In Yoga ontstaan. Zo ben ik de grondlegger van Do-In Yoga geworden: eeuwenoude wijsheden omgezet in praktische tools met ervaringsgerichte groei. In 2006 introduceerde ik als eerste de opleiding. Gebaseerd op Do-In. Verrijkt met Yoga. De bewegingsleer is gebaseerd op de eeuwenoude wijsheden uit Do-In én Yoga. Ook geïntegreerd zijn: shiatsu en meditatie technieken, elementen uit de martial arts, tai chi, chi kung en mindfulness, invloeden uit NLP en systemisch werken. De insteek is multidisciplinair. Want tijden veranderen. Het is niet meer het één of het ander, het is integreren en verdiepen door te zien dat het beiden waardevol zijn: zoals Yin EN Yang in elkaar overvloeien, zo werken verschillende perspectieven verrijkend. En hoe zet je een oude filosofie in voor een modern leven? Samen met mijn opleidersteam en de Registered Teachers begeleid ik je graag op je levenspad naar de beste versie van jezelf. Sinds 2006 leid ik al coaches, therapeuten en docenten op om met magie les te geven. Hierbij wordt jouw verborgen potentieel aangeraakt. Ik weet precies wat ervoor nodig is om de zelfhelende krachten bij deelnemers en clienten te activeren en ervoor te zorgen dat je roeping, waar je met hart en ziel handen en voeten aan geeft, niet alleen tijd en geld kost, maar ook heerlijk gaat stromen, zodat jij in het “glow in the flow” veld komt. En nu kan het nieuwe opleidersteam van de Do-In School dit ook! Ik heb mijn team de afgelopen jaren persoonlijk opgeleid om de Practitioner opleiding te geven.
Reactie plaatsen