Video Aspect Ratio: 4:1

Laatste Do-In Yoga opleiding

niveau 1 Basic Teacher (200 uur intensive)

Video Aspect Ratio: 4:1

Laatste Do-In Yoga opleiding

niveau 1 Basic Teacher (200 uur intensive)

play_circle_outline

Vanuit je innerlijke leiding lesgeven of coachen met Do-In Yoga: lichaamsgerichte energie oefeningen met een helend en vitaliserend effect op lichaam en geest

Ze zeiden tegen mij: 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'
Klinkt bekend in de oren? Jarenlang wilde ik voorkomen dat ik werd afgewezen vanwege dingen anders doen dan de standaard. Maar ik kon niet anders dan mijn eigen pad volgen. Met als gevolg dat ik vaak afgewezen werd doordat mensen mij niet begrepen. Ik verloor mezelf in relaties met andere mensen omdat ik mezelf ging verdedigen.

Tot ik me realiseerde dat ik innovatief en baanbrekend bezig was: ik werk vanuit de nieuwe tijd, vanuit het synergie bewustzijn, vanuit het geloof dat we het beste tot ons recht komen als we onze missie met passie handen en voeten geven. Ik zag ineens dat er meer mensen waren, die verlangen naar hun eigen pad, naar ontdekken waarom je hier op aarde bent. Met behulp van Do-In Yoga lukt dat. Deze bewegingsleer brengt lichaam, persoonlijkheid en ziel in lijn, laat je ontdekken waarom je hier op aarde bent en helpt je de stappen te zetten die voor jou bedoeld zijn. Do-In Yoga is een afspiegeling van het leven zelf. Het laat de Qi, de levensenergie weer vrij doorstromen. Deze energie is de levensecho.

De korte, ervaringsgerichte opleidingen, de steun vanuit de community en je unieke persoonlijke traject leert je vanuit je intuïtie werken en leven, bevrijd van de norm.

Liefs en Lefs, Claudia Heijdel, oprichtster

Do-In Yoga is de snelst groeiende vorm van yoga en meditatie. Omdat het je bevrijdt van je energie blokkades en je leven vervuld met bezieling.

Je doet het op je eigen manier

Flower of Life holistisch

Holistisch

Balans lichaam een geest is een dynamisch geheel. Je leert dit aanvoelen en bijsturen.
derde oog

Intuïtief

Je gaat je onderbuikgevoel inzetten. Dit is een weten, waarop je (weer) kunt vertrouwen.

out of the box thinking

Innovatief

Je gaat buiten de gebaande paden, volgt je eigen weg vanuit jouw flow en bezieling.
Yin Yoga

Yin én Yang

Als je maximale energie wilt, is het belangrijk dat je rust & actie afwisselt. Daarom combineer je meditatie en yoga.
authentiek zijn

Ruimte voor jouw unieke zijn

Je krijgt de ruimte om de geleerde methode vanuit eigen inbreng toe te passen
suggesties in plaats van correcties

Betrokkenheid

Als Do-In Yoga docent/coach begeleid je anderen via suggesties in plaats van correcties. Zo kan je klant natuurlijk bewegen vanuit het eigen lijf.
Opleidster Dina Leergaard

Opleidster Dina:  Spelenderwijs en bewust bewegen.

Mijn lessen zijn elke keer weer anders. Er zit flow in de les. Echt heerlijk! Studenten worden uitgedaagd om te bewegen en te ontspannen. Ze geven aan zich energieker te voelen en dat ze in, maar ook buiten de lessen om, makkelijker herstellen. Dina en haar man Johan zijn gefascineerd door de krijgskunsten en de helende krachten hiervan. De impact is groot: kinderen en volwassenen vinden hun eigenwaarde weer terug. Dina Leergaard heeft een achtergrond als verpleegkundige,  opleider en coach. Samen met Johan Zagers runt ze met veel enthousiasme de Sportschool Kaizen in Voorhout. Kaizen betekent: 'continuous improvement' oftewel 'met kleine stappen grote veranderingen'. Een motto dat Dina en Johan zowel in het dagelijks leven als in hun werk enorm aanspreekt. 

Ervaringen afgestudeerden

Annemieke - Studio Inspiratie
Vaar op je innerlijk weten met kennis en beoefening ritmisch afgewisseld. Prachtig te integreren.
Nelleke Kerkhof - Schiedam
Voel me meer verbonden met mezelf. Schitterende aanvulling op mijn werk als therapeut.
Michelle - Amsterdam
Mooie methodieken zowel voor mezelf als om te delen met m'n cliënten in de praktijk of groepslessen. 

Klaar om vanuit je innerlijk weten Do-In Yoga te omarmen?

Hierin ga je je bekwamen:

Healing door bewust bewegen

Met behulp van de 9 grondbeginselen ga je anders bewegen, op een natuurlijke wijze, vanuit je centrum, je Hara, Japans voor buik, zetel van de ziel. Het toepassen van deze grondbeginselen voorkomt blessures, ondersteunt het herstel en geeft healing op een diep niveau, voor jezelf en je cliënten.

Intuïtieve vermogens praktisch toepassen

Door de meridiaan oefeningen ontwikkelt je zesde zintuig zich vanzelf verder. Met andere woorden: je wordt steeds meer gewaar van subtiliteiten. De uitlijning van hoofd (denken), hart (voelen) en Hara (onderbuik-geweten) versterkt dit door de gronding/aarding en verbinding met het universum. Hoe sterker je intuïtie hoe minder je jezelf verliest en hoe dichter je bij jezelf kunt blijven.

Eeuwenoude leer gebruiken in het dagelijks leven en werken

De interactie tussen het leven op en vanaf de yogamat is inspirerend en verhelderend. Jouw  eigen praktijkervaring wordt samen met de theorie over Yin, Yang, de 5 elementen en 12 meridianen een levendig en waardevol geheel. Toepasbaar voor zowel je eigen ontwikkeling als in het begeleiden van je cliënten. De tools zijn eenvoudig te integreren in je bestaande methodieken.

Een persoonlijke werkwijze met de Do-In Yoga leer

De held in jou openbaart zich en je leert op eigenzinnige wijze een bezielende Do-In Yoga groeps- of privé les geven. Verwacht doorbraken in je eigen persoonlijke ontwikkeling en doorbraken begeleiden bij anderen, doordat energetische blokkades zich opheffen met het geleerde.

Diagnosticeren met de Shen-cyclus, Ko-cyclus en orgaanklok

Met de specifieke diagnose tools begeleid je op zielsniveau de mensen in jouw groepsles of privé sessies. De tools zijn praktisch inzetbaar en te integreren met je bestaande werkwijze. De verbinding mens en natuur staat centraal.

Energetische blokkades opheffen

Vanuit jouw ‘neutrale houding’ komt je client centraal te staan. Als Do-In Yoga docent corrigeer je niet, je geeft begeleiding middels suggesties. Je stuurt niet, maar begeleidt je client in de eigen reis door lichaam, geest en ziel. Je neemt waar met behulp van de 4 Shins, zodat je in staat bent om je eigen interpretatie opzij te zetten en ieder de eigen weg te laten vinden.

Voordelen van deze Do-In Yoga opleiding

Kort, praktisch traject

Als holistisch ingesteld docent, therapeut of coach zit je niet meer te wachten op weer een jarenlange opleiding, waarbij je aan het begin moet beginnen. Je bent al ervaren, je kent je (licht)werk en je weet wat je doet. Toch wil je je verder ontwikkelen, zowel persoonlijk als het pad van je ziel. De Do-In Yoga opleidingen bestaan uit overzichtelijke, praktische trajecten, waarmee jij jezelf naar het volgende niveau brengt. Do-In Yoga werkt verbindend met andere leren.

DATA & Locatie


Zonder stress afstuderen

De opleidingen zijn ervarings- en procesgericht. Dat betekent dat je toegewijd bent om jezelf persoonlijk te ontwikkelen en te groeien naar jouw meesterschap. Door deelname aan het proces en de leuke, inspirerende opdrachten, avonturier je door de opleiding. Je leert niet  eenmalig iets uit je hoofd om met knikkende knieën examen te doen, maar je studeert echt af op een unieke wijze waarbij je de theorie en praktijk werkelijk belichaamd hebt. Bij slagen ontvang je een erkend diploma. Sinds 2020 zijn we gaan samenwerken met de KTNO, het platform voor kwaliteitsborging van opleidingen binnen de complementaire gezondheidszorg.

Data & Locatie


Spelenderwijs leren

Spelenderwijs leren door het proces van expressie, experimenteren, integreren en transcenderen. Deze wijze van persoonlijk ontwikkeling is essentieel om voorbij je oordelen te komen, voorbij je programmeringen en voorbij je onderbewuste aansturing in het leven. De specifieke leermethode maakt dat je processen op een dieper niveau begrijpt en jezelf en anderen kunt begeleiden vanuit meerdere perspectieven.

De vijf elementen leer helpt je de levensprocessen herkennen en geeft je de tools om intuïtief en vanuit flow te groeien, ook als het een keer tegenzit. Als je de bedoeling van transformatie begrijpt, hoef je niet meer te vechten of vluchten. Met onze specifieke leermethode doorbreek je beperkende gedachten en andere energetische blokkades.

Data & Locatie


Multidimensionaal

Yin en Yang, de leer van de vijf elementen, de 12 orgaanmeridianen en Qi, de levensecho die daar doorheen stroomt.

Ze verbinden lichaam en geest via de weg van het energetisch voelen. Jouw energieveld vraagt om doorstroming. Het leven laat zich niet vastzetten in hokjes. Als je dit doet, creëer je stagnatie. En dat is jammer.

Want er zit zoveel meer potentie in jou! En dit is een energiebron, die je met de Do-In Yoga opleiding aanboort. Met een lach en een traan. Met voelen en een heldere intentie. Met constructief uitdrukking geven aan wat er in jou leeft.

Vanuit je diepste wil om te leven, want dat is de motor van jouw innerlijke kracht om je licht te laten schijnen en daarmee bij te dragen aan het welzijn van anderen. Ergens diep van binnen weet je dat je capabel bent tot het creëren van een magische impact.

Data & Locatie


Steun vanuit de community

Inzichten delen, hulp vragen en geven vanuit het besef dat de som der delen meer is dan het geheel. De community is gebaseerd op het synergie bewustzijn, de natuurwetten van coherentie. 

"Synergie betekent niet dat we opgeven wat we willen. Het betekent meedoen om te co-creëren, zodat iedereen steeds meer kan ontvangen van wat ons aantrekt door lid te worden in plaats van te verzetten." - Barbara Marx Hubbard

Binnen de community bepaal je zelf wat je deelt. Uitgangspunt is verbondenheid in vrijheid.

DATA & Locatie


De laatste 200 uur Do-In Yoga Practitioner opleiding. Wanneer en waar?

Wanneer

18 september 2021 t/m 12 december 2021

Investering

€1970,- inclusief materialen en afstuderen

Lestijden

Geplande tijden 10.00-17.00 uur

Waar

Herenstraat 126b, 2215KL Voorhout

Programma laatste Do-In Yoga intensive

18 & 19 sept.

De eerste twee dagen behandelen we: basishoudingen, basisstrekkingen, de methodiek, Hara en ademen. En: yin & yang, vijf elementen en twaalf meridianen in relatie tot het lijf en in beweging. 

23 & 24 okt.

Deze dagen staan in het teken van het ervaren van drukpunt oefeningen, zelfmassage en energie oefeningen. Vanuit hier slaan we een brug naar de theorie met leuke tools.

6 & 7 nov.

Dit weekend behandelen we partner oefeningen in praktijk en theorie en een verdieping in de vijf elementen leer: de Shen & Ko cyclus & relatie beweging en lesopbouw.

20 & 21 nov.

Een verdieping in de meridianen leer: de theorie per meridiaan en kennismaking met de acht bijzondere meridianen. We vervolgen met het diagnosticeren volgens Do-In Yoga.

11 & 12 dec.

Het afstudeer weekend! Tijd voor de orgaanklok en herhaling van praktijk, theorie en lesontwerp. Voltooiing met eigen beoefening, theorie en les geven, evaluatie opleiding.

Ik voel een JA!

                                       

FAQ Offline Opleiding

Voor wie is de opleiding?

De opleiding sluit perfect aan bij zelfstandige masseurs, docenten, coaches, healers en therapeuten, met een HBO werk/denkniveau en het verlangen om integraal en intuïtief les te geven, individueel of in groepsverband.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding is kort en krachtig. Het omvat een jaartraining in een periode van 3-5 maanden. Daarom vragen we een 'warrior-mindset' van je: je bent in staat om zelfstandig aan de slag te gaan met het aangereikte materiaal en om hulp te vragen daar waar nodig. Ook vind je het fijn om bezig te zijn met zelfreflectie en ervaringsgericht leren. Reken op 10 uur per week thuisstudie tussen de lesblokken.

Wat heb ik nodig om aan de opleiding mee te kunnen doen?

Het allerbelangrijkste is jezelf! Doe het op de eerste plaats voor jezelf. Om meer in je eigen kracht en potentieel te komen. Al dat je zelf leert kun je direct succesvol toepassen in je eigen praktijk of studio.

Welke begeleiding kan ik verwachten?

Via de reflectieverslagen krijg je support: we lichten jouw persoonlijke ervaringen toe vanuit de Do-In Yoga leer, zodat je de theorie als een levendig en dynamische beweging gaat begrijpen.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Het resultaat hangt af van jouw inzet. Commitment is belangrijk. Als je afstudeert, heb je je innerlijke groei een boost gegeven, ben je dichter bij jezelf, kun je makkelijk met je mind-fucks omgaan, geef je les vanuit je gevoel, heb je geleerd om creatief te puzzelen met de bouwstenen van de theorie en kun je binnen ‘hetzelfde’ steeds weer variatie aanbrengen. Je studeert af als Do-In Yoga basic teacher en komt in het beroepsregister te staan.

                                   

Laatste 200 uur Do-In Yoga Practitioner opleiding

Met Do-In Yoga bewandel je vol energie en vertrouwen je eigen pad. Je komt helemaal in je eigen flow en blijft dicht bij jezelf.

  • Multidisciplinair inzetbaar
  • Versterkt je intuïtieve vermogens
  • Healing door bewust bewegen
  • Zorgzaam én vitaal zijn
  • Effectief en praktisch

Dit is de allerlaatste keer dat de opleiding als 200 uurs intensive wordt aangeboden!

arrow_drop_up arrow_drop_down