arrow_drop_up arrow_drop_down
2 mei 2020 

Zo kom je uit een crisis

Een crisis geeft je nieuwe kansen, maar voordat je die kunt ontvangen, moet je vaak eerst iets loslaten. Daarom zorgt een crisis voor stilstand.

Een crisis zorgt voor stilstand.

En een stilstand brengt veelal weerstand. Hoe dat komt eigenlijk? Stilstaan is iets dat wij in het Westen van huis uit niet zoveel doen. Sterker nog:

We vermijden liever stilstand, omdat we het met iets ongewenst associëren.

Iets dus, dat je niet wilt en waar je jezelf ongemakkelijk bij voelt. Je hebt immers geleerd dat stilstand achteruitgang is. En dat klopt in zekere zin ook, want stilstand laat jou terugkijken hoe je op deze plek in deze situatie gekomen bent. Je gaat dus terug, of niet? De vraag die je jezelf stelt is waarschijnlijk: wat of wie heeft mij hier tot stilstand gebracht?

Ruimte voor bezinning

Wat laat een crisis jou (in)zien? Wanneer je stilstaat bij de vraag wat of wie jou tot stilstand gebracht heeft, creëer je ruimte voor bezinning. Je kunt nu reflecteren door naar binnen te gaan, te rade bij de stem van je ziel. Hier vind je de stille plek om te evalueren wat jou tot de huidige situatie heeft gediend. Wat heeft zin gehad voor jou? En wat niet meer? Op deze manier kun je bewust in het nu gaan staan en opnieuw kiezen welke vooruitgang jou zal gaan dienen. Een kans om te ontdekken waar jij ZIN aan wilt geven, waar jij zin in hebt, vanuit het diepst van je wezen. En bij een crisis is dat vaak een andere weg. Spannend. Dat vraagt om moed. En moed verzamelen doe je door je innerlijke krijger te activeren. Dit doe je bij Do-In Yoga onder andere door water en vuur strekkingen.

Een nieuwe weg

Een crisis geeft je dus de kans om een life-changing beslissing te nemen en uit te voeren. Hiervoor verbind je je met je denken (hoofd), je voelen (hart) en uiteindelijk je aandrijfkracht (Hara). De Hara is Japans en staat voor je onderbuikgevoel, de plek van draagkracht, creatie kracht en de zetel van de ziel.

Wat laat een crisis jou (in)zien? Vele emoties worden geraakt wanneer een crisis zich aandient. Jij hebt hier immers niet om gevraagd en je kunt het niet controleren. Er wordt een beroep gedaan op andere kwaliteiten die in jou huizen. Die komen nu aan en in het licht. Dit proces kun je binnen Do-In Yoga ondersteunen met hout en aarde strekkingen, zodat je vanuit je centrum helder kunt zien en de juiste beslissingen kunt nemen.

Door de crisis krijg je de kans deze kwaliteiten te openbaren. Het is een uitnodiging om in jouw licht te staan en te stralen. Durf jij? Ik zie jou en MOEDig je van HARTe aan jezelf te zien en laten zien. Want jouw licht is aanstekelijk en maakt de wereld een stuk mooier.

Dus: neem afscheid van het oude en verwelkom het nieuwe. Pak hiervoor een Do-In Yoga metaal oefening.

En zoals Claudia Heijdel zegt:

Let your Zen Shine!

Maak nu jouw eigen Do-In Yoga serie voor bij een crisis! Je vindt inspiratie in onze Do-In Yoga cinema.

Van crisis naar verlichting met Do-In Yoga

  1. Bekrachtig jezelf met een metaal oefeningen, bijvoorbeeld kloppen en 1 minuut in de plank
  2. Wissel water en vuur strekkingen af, bijvoorbeeld diverse krijger houdingen met de lappenpop en omgekeerde V
  3. Wissel hout en aarde strekkingen af in de Masunaga strekkingen of doe een bruggetje in plaats van de Masunaga aarde strekking
  4. Laat restspanning los met een metaal oefening, bijvoorbeeld de Masunaga strekking en de savasana

De Do-In Yoga Zen Power les geeft je in ruim een half uurtje nieuwe inzichten en verlichting bij een crisis. Je kunt deze hier in de TaoFlow Community & E-learning vinden.

 

Over de schrijver
"Je bent je denken niet." zo zegt Jeanet Luth. "Je bewust worden dat je denken bepaalde emoties oproepen, is een geweldige vondst. Wanneer je je goed en gezond wilt voelen, dien je dus goed en gezond te denken. En iedereen kan ten alle tijden kiezen wat men denkt. Wat een kracht!" De lessen en coaching van Jeanet kenmerken zich door het plezier, de onbevangenheid en ontspannen zijn in het nu. Ze is Mondo® en internationaal gecertificeerd Do-In Yoga Teacher, ervaringsdeskundige, gecertificeerd Louise Hay trainer, life coach en spreker en blogger op het gebied van bewustwording, eigenwaarde, communicatie, relatie, ontspanning en zelfrealisatie. Daarnaast is zij co-schrijfster van het boek Samen Zen. Jeanet woont met haar man en twee dochters in Nieuw Vennep waar ze sinds 2 jaar ook haar eigen Yoga, Training en Coaching Studio heeft waar ze kleine groepen begeleidt. Jeanet gaat officieel in september 2020 van start als Do-In Yoga Practitioner opleider bij de Do-In School. Ze zegt: "Het allerleukste om de Do-In Yoga Practitioner opleiding te gaan geven, is dat deze vorm van yoga de mensheid en daarmee de wereld zo’n goed doet. Do-In Yoga is een krachtige en weldadige reis voor body, mind, spirit & soul! Mijn moment van een krachtige bliss ervaring was 3 jaar geleden in de Sahara. Met mijn blote buik en borsten lag ik in het hete woestijnzand en ervaarde dat de wereld rondtolde. In een soort van krokodilhouding lag ik om de aarde heen en ervaarde de zwaartekracht. Als een magneet zat ik vast om de aarde en kon niet vallen. Ik was sterk verbonden met mijn Hara-lijn. Het inzicht dat ik kreeg, was dat ik, verbonden met de aarde, gegrond, mijn licht het universum in mag stralen zonder angst het contact met mijn lijf/mezelf te verliezen. Dit thuiskomen en landen in de gut power, gun ik iedereen."
Reactie plaatsen