arrow_drop_up arrow_drop_down
6 maart 2020 

Zo krijg je flow in je bedrijf

Zo krijg je flow in je bedrijf

Je hebt een droom, een visie en een missie. Stel dat jij je droom kan waarmaken, precies zoals jij het voor je ziet. Hoe ziet het er dan uit? Een bedrijf voeren gaat gepaard met een heleboel vragen. Misschien heb je hier al ervaring mee. De vragen die ik mijzelf telkens stel zijn: Kan ik zakelijk keuzes maken en tegelijkertijd volop je droom uitleven? Gaat het intuïtief mijn hart volgen samen met een bedrijf voeren? En wat is mijn drijfkracht, mijn sprankeling, mijn droom? Waar zit mijn angst, de belemmering en misschien de teleurstelling? Graag neem ik jullie mee in mijn gedachtegang over het runnen van een bedrijf en tegelijkertijd het gevoel van flow te kunnen ervaren en je droom te kunnen navolgen.

Draagkracht en vertrekpunt voor elk bedrijf

Hoe jij jezelf ziet, je mindset, bepaalt voor een groot deel het succes van een bedrijf. Dit kan invloed hebben op hoe je leert en hoe je reageert. Het is een deel van je persoonlijkheid en bepaalt je deels karakter. Wat belemmert jou? Wie we zijn en hoe we over onszelf denken kan soms afwijken van elkaar. Belemmerende overtuigingen kunnen soms echt in de weg staan. Bijvoorbeeld:
  • Er zijn zo veel anderen, wie ben ik .......
  • Wat zullen ze van mij denken .......
  • Ik heb het nog niet in huis ......
  • Ik vind het mijzelf niet waard .......
Elk mens is uniek, de energie is uniek. Het zelf inzien van jouw unieke zijn kan een enorme boost zijn voor je bedrijf.

Wat kan Do-In Yoga bijdragen aan de flow in jouw bedrijf?

Bij het uitoefenen van Do-In Yoga beoefenen we ook het verbinden van Hoofd - Hart – Hara. Het Hoofd staat voor helder inzicht, het Hart voor zuiver voelen, de Hara voor ons innerlijk weten. In feite kom je door het beoefenen van Do-In Yoga dichter bij jezelf, dichter bij wie je werkelijk bent. De mate van voedende en remmende kracht van de vijf elementen heeft invloed op ons functioneren. De Shen-cyclus voedt de energie in je lichaam en de Ko-cyclus zorgt voor stevigheid. Do-In Yoga beoefenen stimuleert deze energie. Sta eens stil bij hetgeen jouw ervaring is met het beoefenen van Do-In Yoga in relatie tot je mindset en in relatie tot het voeren van een bedrijf, wat brengt het je?  
Over de schrijver
Kaizen betekent: 'continuous improvement' oftewel 'met kleine stappen grote veranderingen'. Dit motto spreekt Dina en haar partner Johan enorm aan. Ze hebben daarom hun bedrijf Sportschool Kaizen genoemd! Dina Leergaard start officieel als Do-In Yoga Practitioner opleider in september 2020. "Kinderen en volwassenen vinden hun eigenwaarde weer terug." vertelt Dina. Ze vervolgt: "Mijn lessen zijn elke keer weer anders, gericht op het spelenderwijs bewegen en bewust bewegen. Er zit flow in de les. Echt heerlijk! Studenten worden uitgedaagd om te bewegen en te ontspannen. Ze geven aan zich energieker te voelen en dat ze in, maar ook buiten de lessen om, makkelijker herstellen. Dina en haar man Johan zijn gefascineerd door de krijgskunsten en de helende krachten hiervan." Dina Leergaard heeft een achtergrond als verpleegkundige, opleider en coach. Samen met Johan Zagers runt ze met veel enthousiasme de Sportschool Kaizen in Voorhout. Nu Dina ook de opleiding gaat geven vertelt ze: "Do-In Yoga heeft mij al een aantal jaren geïnspireerd en bewogen. Nu is Do-In Yoga, met alles wat deze bewegingsleer in zich heeft, een essentieel onderdeel van mij. Dit is zichtbaar in alles wat ik denk, wat ik voel en wat ik doe. De leer, zo mooi geïntegreerd in het leven zelf, is een waardevolle bron van inspiratie. Het geeft mij tools om de dingen te doen die ik doe, geeft mij telkens nieuwe inzichten, leert mij loslaten en geeft vertrouwen. De opleiding geven is delen. Delen is groeien, ervaren, verrijken. Zowel voor de ander als voor mijzelf. Deze verrijking geeft mij plezier en het zorgt ook voor flow, in mij en om mij heen. Het is alsof het lesgeven de kennis en de ervaringen in het denken, voelen en doen bekrachtigt. Verdiept."
Reactie plaatsen